Vintersimmaren 2021-2022

Vill du tillsammans med oss hitta ljuspunkter när mörkret och kylan kommer? Häng då med på årets kyligaste event! 

Utmana dig genom att i tio veckor i sträck simma i kallt vatten. Utmaningen finns i fyra nivåer. Från nybörjaren till den mer inbitna vintersimmaren under perioden 29 november 2021 till  6 februari 2022.

För den erfarne vintersimmaren har vi:

Vintersimmaren guld

  • Du simmar 200 m i ett sträck en gång i veckan.

För vintersimmaren som provat, fortsatt och som är lite sugen på att utmana sig själv har vi:

Vintersimmaren silver

  • Du simmar 100 m i ett sträck en gång i veckan.

För vinterbadaren som år ut och år in har doppat sig men nu känner för att simma lite så har vi :

Vintersimmaren brons. 

  • Du simmar 50 m i ett sträck en gång i veckan.

För vinterbadaren som doppar sig har vi:

Vinterbadaren

  • Du doppar dig och simmar ett par meter. Vi räknar ca 5m.

Välj den utmaning som passar dig! När du väl valt nivå kan du inte byta uppåt, men dock till en enklare nivå. Som ett exempel för att klara vintersimmaren guld måste alla 10 veckorna innehålla en registrering som är 200 meter. Får du en vecka som är 150 meter är du på vintersimmaren silver, vilket i sig är imponerande. 

Att bada i kallt vatten kräver respekt och försiktighet. Du vet aldrig hur kroppen reagerar förrän en stund efter du har badat. Så utmana lagom och tänk på säkerheten.

Loppen är virtuella. Det innebär att du kan delta när och var du vill och inte på ett visst klockslag, som i vanliga lopp. Du kan alltså simma med och mot dig själv och andra även fast det inte är tävling. Naturligtvis kan du samla ett mindre antal personer och genomföra loppet under samma tidpunkt. Du simmar ditt lopp i valfritt simsätt i hav, sjö eller flod. Baddräkt/-byxa och simglasögon, badmössa. Simmar du själv ska du ha en kompis på land eller safety buoy kan användas, inga andra medel tillåtna. Alltså inga neoprenplagg på händer, fötter, huvud eller kropp.

Du ska vara över 18 år och fullt friskt. Konsultera din läkare först om du är osäker. 

Du har ansvar för att sanningsenligt rapportera in dina resultat enligt tidsplanen för tävlingen.

Det är viktigt vid varje veckoregistrering att du skriver i den sträcka du är anmäld på även om du simmar en längre sträcka. Till exempel om du simmar i guldklassen och ska simma minst 200 m. Men du hade en bra dag och simmar 400 m, så registrerar du manuellt 200 m så det blir rätt notering. Att du digitalt via klockan visar en annan gör inget. 

Vid avklarad utmaning skickar vi årets medalj till dig, vi har en unik medalj för varje utmaning. 

Tävling!

Ta foton av dig eller dina vänner när ni simmar och skicka till oss på adressen: hellasvintersim@sthlmws.se . Vi kommer att publicera foton på www.vintersimmmaren.se och drar fem vinnare som skickat in foton. Fina  priser i form av prylar från våra sponsorer TYR och Swim Secure

https://tyrsverige.se/

https://swimsecure.co.uk/

Behöver du köpa nytt material till din träning erbjuder vi dig som deltagare i Vintersimmaren 20% rabatt hos TYR.  Gå in på deras hemsida ovan och använd vår rabattkod HE20LLS.  

Du kan även köpa jätte bra material som gör din simning säkrare via Swim Secure. Är du med i utmaningen får du 15 % rabatt genom att använda koden  15HELLAS2021 

Lycka till!

Kostnaden är för Vintersimmaren guld, silver och brons är 200 kr. Vinterbadaren kostar 100 kr.

Anmälan öppnar 26 augusti och görs på https://raceid.com/sv/races/7550/about

Rapportera in ditt resultat Aktiveras senare

CONTACT INFORMATION

hellasvintersim@sthlmws.se

LÄGG TILL EN FÖRSTA DISTANS

hellasvintersim@sthlmws.se