Mötesanteckningar 24 april 2020

Mötesanteckningar 24 april 2020

Närvarande Tomas Tejler och Karl-Henrik Engardt

Ordförande Tomas Tejler

Sekreterare Karl-Henrik Engardt

Punkt 1 Ekonomi

Status på ekonomi april 2020, inget ut och inget in

Planen framåt för att få en ekonomi som gynnar föreningen och medlemmarna

 • Medlemsavgift sätt till 800 kr- 300 kr går till Hellas SK. För medlemmarna innebär det att de har stöd av simförbundet som ligger under riksidrottsförbundet. Då kan du delta i tävlingar som har som kriterier att du måste vara med i en idrottsförening, tex Vansbrosimmet.

500 kr går till Hellas Vintersim där pengarna kommer att användas för att bygga upp verksamheten verksamhetsåret 2020 och framåt.

 • Städområde Tomas tar kontakt med Stockholms Stad om städområde kring Källtorpssjön. Vi har en profil i klubben att stötta en ren natur och ett rent vatten. Det vill vi visa genom att ta ansvar för Källtorpssjön. Dessutom kan det bli ett ekonomiskt bidrag till föreningen.
 • Den 29 augusti anordnar Hellas Vintersim openwater-tävlingen Hellas 1500. Räknar med utgifter på medaljer åt 4 vinnare, bullar och kaffe. Inkomst 200 kr anmälningsavgift och en valfri avgift på 50 kr om man vill stötta ett projekt som vi utser senare. Projekt ska arbeta med tydligt miljömål, tex ett renare Östersjön.
 • En föreläsningskväll om kylans effekt på kroppen, säkerhet när man simmar i kallt vatten. Kalle ansvarar. Någon gång i november är planen.
 • Framåtfonden som idrottsförbundet driver. Kan vi få bidrag? Tomas kollar upp detta och gör en ansökan om möjligt.

Punkt 2 Aktiviteter och tävlingar

 • Hellas 1500. Den 29 augusti kl 11:00 på Hellasdagen ordnar vi en simning i Källtorpsjön. Du simmar den klassiska distansen 1 500 m. Vi har klasser. Dam/Herr/med eller utan våtdräkt. Simboj obligatoriskt. Kostnad för att vara med är 200 kr. Möjlighet att betala 50 kr till projekt som ska rädda Östersjön, inte valt organisation än. I priset ingår tidtagning, samkväm med kaffe och kaka efter. Vi lottar ut ett pris i varje klass från sponsor. Vinnare i varje klass får medalj. Kalle ansvarar
 • En föreläsningskväll om kylans effekt på kroppen, säkerhet när man simmar i kallt vatten. Kalle ansvarar. Någon gång i november är planen. Efter föreläsning kan man få prova på isvak
 • 6 februari Stockholm Winter Swim Open. Som medlem ställer du upp som funktionär men du får simma en valfri distans kostnadsfritt.
 • 13 februari Scandinavian Winter Swim Championship. Vi räknar med att åka
 • Årskort på Bastun i Hellasgården. För att vi ska kunna träna och umgås och ordentligt samt att njuta av Hellasgården har Mikael på Bastun sponsrat oss med möjligheten att köpa-årskort till bastun för 1 000 kr. För att du ska få möjlighet att köpa detta måste du vara medlem i Hellas SK-Hellas Vintersim och ställa upp för föreningen samt att tävla för den vid någon större tävling som vi utser tillsammans. 2021 blir det Skellefteå och Scandinavian Winter swim championship som gäller och att man är funktionär vid Stockholm Winter Swim Open. Är det så att förhinder finns för att medlem inte kan så ska detta diskuteras och hittas en lösning på förstås. Flexibilitet är viktigt för oss. Observera att detta årskort inte gäller på måndag och onsdag kvällar då bastun har andra aktiviteter. Det ingår möjlighet till gym också.

Punkt 3 Sponsring-kläder

 • Heimdal- Badrock ca 1500 kr/ rock
 • Swimshop har lämnat ett förslag på badmössa, simkläder.
 • TYR har lämnat ett förslag på träningsoverall, mössa, parkas, badmössa och simkläder. De har också gett medlemmar i Hellas SK möjligheten att handla på webbsidan med rabatt på 20 % i nuläget. Rabattkoden är HE20LLS
 • LANE 4 

Har lämnat en möjlighet för medlemmar i Hellas SK att handla på webbsidan Rabattkoden är HELLAS

Vi tar beslut att välja TYR och deras erbjudande denna gång. Motivering är att Hellas SK redan har ett avtal med TYR och det är bra att vi har en gemensam sponsor tycker styrelsen. Det är även en fördel att ha ett starkt varumärke som sponsor. Sist men inte minst har det varit ett jättespännande arbete att diskutera framtiden med TYR Nordic.

Vi har även haft ett jättefint bemötande och spännande diskussioner med Swimshop och Lane 4. Kalle tar kontakt och visar vår tacksamhet för detta och hoppas på fortsatt kontakt.

Punkt 4 Hemsida

Den rullar så länge www.vintersimmaren,se

Punkt 5 Organisation Hellas SK

Vi behöver en medlem som träffar representanter från de andra simsporterna i Hellas SK. Förslag på att Kalle tar den uppgiften.

Punkt 6 Övriga frågor

Inga övriga

Punkt 7 Nästa möte blir den 22 maj